Skip navigation

Vacature Manager Public Affairs (freelance, vanaf juli)

DSA is op zoek naar support.

Heb jij kennis van en ervaring in de Haagse politieke arena? Heb je affiniteit met startups? Dan nodigen wij je graag uit te reageren op deze vacature en samen met ons verder te bouwen aan het startupklimaat in Nederland. Zodat nog meer Nederlandse startups de mogelijkheid krijgen op te groeien. Misschien wel tot unicorn.

Startups krijgen steeds meer aandacht in de Nederlandse politiek. En terecht, want de startup van vandaag is de multinational van morgen. Maar die ontwikkeling gaat niet vanzelf. De Dutch Startup Association (DSA) werd opgericht in 2017 door een aantal Nederlandse founders van startups, die los van elkaar probeerden om voet aan de grond te krijgen bij politiek Den Haag. Zij besloten hun krachten te bundelen en DSA was een feit. Met inmiddels een vaste plek aan tafel bij relevante ministeries, zorgt de organisatie er voor dat belangrijke onderwerpen rond Nederlandse startups aandacht krijgen.

DSA doet dit door te lobbyen voor een startup-vriendelijk beleid en door bijvoorbeeld wetgeving aan te vechten die innovatie in de weg staat. Maar ook door startups uit te nodigen voor media-interviews en bij gesprekken met de politiek. Belangrijke thema’s in het huidige startup ecosysteem zijn diversiteit en inclusiviteit.

 Vereisten:

 • Je hebt - bij voorkeur - een academisch denk- en werkniveau. Achtergrond in en/of ervaring met innovatieve ondernemers, startups of scale-ups is behulpzaam.
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring in ‘Den Haag’, bijvoorbeeld opgedaan bij een ministerie, politieke partij, kamerfractie of een bestuursorgaan.
 • Je kent en begrijpt de samenhang van Nederlandse thema’s met de Europese politieke agenda op digitaal terrein en kent daarin de weg.
 • Je beheerst naast Nederlands ook de Engelse taal uitstekend, zowel woord als geschrift. Een andere taal is behulpzaam, bij voorkeur Frans.
 • Je beschikt over een goed politiek gevoel, inzicht en begrip van politieke en bestuurlijke verhoudingen en sensitiviteiten.
 • Je bent een generalist met een ‘hands on-instelling’ en werkt zelfstandig.
 • Je bent in staat je snel in te werken op inhoudelijke dossiers, de hoofdlijnen ervan te analyseren en een advies hierover te formuleren.
 • Je communiceert makkelijk en overtuigingskracht is één van je grootste talenten. Bij voorkeur heb je ook enige ervaring met het organiseren van campagnes of projectmatig werken.
 • Je bent een sparringpartner voor het bestuur van de DSA en hebt genoeg ervaring om binnen het vaak jonge DSA team te coachen en te adviseren, ook buiten je vakgebied.
 • Je werkt freelance en op basis van resultaat. Wij verwachten een gemiddelde inzet van 24 uur per week.
 • Je wordt ondersteund door een stagiair van de DSA die je ook zelf begeleidt.

 Wij bieden:

 • De kans om deel uit te maken van een jong team dat met passie en kennis werkt aan het vooruit helpen van Nederlandse startups en scale-ups.
 • De mogelijkheid om in nauwe afstemming met het bestuur en de huidige interim PA adviseur de Public Affairs functie en strategie uit te bouwen.
 • Een gelegenheid om samen te werken met nationale en internationale partners en bondgenoten in de complexe Haagse en Brusselse politieke omgeving.

Interesse?

Stuur dan uiterlijk 31 mei een bondige motivatie plus twee aanbevelingen van relevante referenten (overheden, startups, scaleups) aan [email protected]. Gesprekken vinden plaats op vrijdag 3 juni, live in Amsterdam.

Continue Reading

Read More