Skip navigation

Oproep tot behoud 30%-regeling voor verdienvermogen Nederland

In aanloop naar de Voorjaarsnota is de 30%-regeling ter discussie gesteld, een regeling die gericht is op het aantrekken van internationaal talent met een specifieke deskundigheid die niet te vinden is op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Talent is onontbeerlijk voor een ijzersterk innovatieklimaat en het realiseren van het Nederlandse verdienvermogen van morgen.

Voor veel kennisintensieve bedrijven, van innovatieve groeiprojecten, start-ups en scale-ups tot toonaangevende spelers, is deze regeling van groot belang om dit talent aan te trekken en aan zich te binden. Internationaal talent is voor veel bedrijven een belangrijke motor van innovatie en groei.

Een groep van 40 bedrijven en organisaties doet dan ook een oproep aan de politiek om Nederland aantrekkelijk te houden voor buitenlands talent. De 30%-regeling is hierin een essentieel instrument. Tot wel 70% van het medewerkersbestand van de ondertekenaars komt uit het buitenland. Dit zijn kennisintensieve banen die in Nederland erg lastig ingevuld kunnen worden.

"Talent is juist nu ontzettend belangrijk voor Nederland als innovatieland; bovendien is talent hard nodig om het verdienvermogen van de toekomst te realiseren. De 30% regeling helpt - zo blijkt - enorm als tool om talent te interesseren naar Nederland te komen en ook om hier te blijven. Talent is cruciaal voor de toekomst, groei en voortgang van onze bedrijven".

Een veertigtal toonaangevende Nederlandse ondernemers stuurden daartoe vandaag een gezamenlijk ondertekende brief naar de Tweede Kamer.

Voor media
Het is mogelijk om enkele bedrijven te spreken die toelichting willen geven op de brief, evenals uiteraard onze voorzitter Lucien Burm. Neem hiervoor contact op met ons via Annelies Putman Cramer, 06 53 215 475

 

 

 

 

 

Continue Reading

Read More